Bekendmaking


Afgebakende lijst 14 BvB's

E-id

De waarnemend directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) maakt hierbij bekend dat vanaf 18 maart 2019 burgers in de gelegenheid worden gesteld om hun identiteitskaart, de e-ID, te maken.

In deze fase kan dat alleen bij de BvB’s Flora, Combé,Kwatta, Lelydorp, La Vigilantia, Meerzorg, Gronigen, Nw. Nickerie, Henar, Corantijn, Friendship, Albina, Brokopono Centrum en Atjonie. De ID-plichtige burgers van de overige BvB’s worden middels een afgebakende lijst verwezen naar één van de 14 BvB’s. (zie lijsten)

De zaterdaagse dienstverlening bij de BvB’s Flora, Combé, Centrum en Pad van Wanica houdt in dat burgers van alle districten terecht kunnen op deze BvB’s voor diensten z.a. uittreksels, nationaliteitsverklaringen, paspoortaanvragen enz. Aangezien slechts twee (2) van de vier (4) BvB’s die op de zaterdag open zijn en van een ID-Booth zijn voorzien, zal er voorlopig geen aanmaak van e-ID kaarten op de zaterdag plaatsvinden.

Het CBB doet er alles aan om de BvB’s die nog niet voorzien zijn van het e-ID systeem binnen afzienbare tijd daarover te doen beschikken.

Aan de samenleving wordt gevraagd hiermede rekening te houden.