Actualiteiten


Veel voordelen voor burgers met eID

Burgers zullen bij de invoering veel voordelen ondervinden van de nieuwe elektronische ID-kaart (eID), die binnenkort zal worden geïntroduceerd. Bij de aanvraag hoeven zij niet meer helemaal naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te Paramaribo af te reizen.


CBB op schema met informatiesessie bvb’s over E-ID

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is goed op schema als het gaat om het verzorgen van informatiesessies aan bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuwe ID-kaartensysteem, oftewel de E-ID.


CBB informeert bvb’s over nieuw ID-kaartsysteem

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) start binnenkort met de introductie van het nieuwe ID-kaartsysteem. In dit kader is het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) begonnen met het informeren van alle bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuw ID-kaartsysteem en de elektronische ID-kaart of E-ID.


Biza presenteert nieuwe elektronische ID-kaart tijdens ICT-workshop DNA

De nieuwe ID-kaart oftewel de elektronische ID-kaart, de E-ID, is door het ministerie van Binnenlandse Zaken gepresenteerd tijdens de DNA workshop over “De weg naar een Digitale Surinaamse Overheid (Government 2.0)”.


Personeel CBB klaargestoomd voor systeem eID’s

Een geselecteerd deel van het personeel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft een train-the-trainers-course gevolgd om te kunnen omgaan met het nieuwe ID-


BvB-personeel getraind in procedure nieuwe ID kaart

De nieuwe ID-kaart die door het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt geintroduceerd heet de eID. In dit kader is het personeel van de bureaus voor burgerzaken (bvb’s)


Drie jaar overgangsperiode voor de eID

Voor de nieuwe ID-kaart, de eID, is er een overgangsperiode ingesteld van drie jaren. Dit  betekent dat na de launch van de eID, drie jaren uitgetrokken zullen worden om de burgers...


De e-ID is in Suriname een feit

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en in het bijzonder het Centraal Bureau voor Burgerzaken hebben een mijlpaal bereikt met de launch van de e-ID op vrijdag 15 maar 2019.


Minister Noersalim kondigt de launch aan van de e-ID

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het zover is dat de launch van de e-ID...


Transformatie productie identiteitskaarten

De productie van identiteitskaarten ondergaat een transformatie. Dit houdt in dat de afdeling Identiteitskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) vanaf woensdag