Bekendmaking


Mobilisatie missie werkgroep binnenland

E-id

De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt hierbij bekend dat een team, waaronder de verkiezingswerkgroep Binnenland van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) missies zullen uitvoeren in verschillende dorpen in het verre binnenland.

Gedurende deze missies zullen de burgers in de gelegenheid worden gesteld om de nieuwe ID-kaart, de eID, aan te vragen, alsnog aangifte te doen van geboorte en overlijden en het doen van schriftelijke aangifte van verhuizingen. Tijdens deze missies zullen ook de persoonsgegevens van alle burgers gecontroleerd worden en indien er ongeregeldheden of fouten worden geconstateerd in de geboorte-akten, zullen de burgers in de gelegenheid worden gesteld om het verzoek te doen ter verbetering van hun akten.

Het team van het CBB zal gestationeerd zijn in enkele dorpen om de werkzaamheden uit te voeren. Er zullen dorpen worden geclusterd en de bewoners zullen worden gevraagd te gaan naar een centrale dorp of plaats.

De dorpen en de perioden zullen in volgende bekendmakingen worden aangegeven. Er wordt een beroep gedaan op de burgers om gebruik te maken van deze missies om hun burgerzaken in orde te maken.

De directeur van Binnenlandse Zaken,

Mr. Putridewi E.S. Amatsoemarto, MPA