CBB op schema met informatiesessie bvb’s over E-ID


CBB op schema met informatiesessie bvb’s over E-ID

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is goed op schema als het gaat om het verzorgen van informatiesessies aan bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuwe ID-kaartensysteem, oftewel de E-ID. In de eerstvolgende sessie zijn de bvb’s van Saramacca-Groningen, Para-La Vigilantia en Paramaribo-Combe, Paramaribo-Santodorp en Wanica-Leiding aan de beurt. Zij worden op dinsdag 23 oktober uitvoerig geïnformeerd over de Elektronische Identiteitskaart (E-ID).

Deze sessies zijn bedoeld om het personeel van de bureaus goed voor te bereiden op het nieuwe ID-kaartensysteem. Eerder waren reeds de bvb’s van Paramaribo-Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aan de beurt, evenals alle bvb’s in Nickerie en Coronie. Volgens het nieuwe systeem zullen de bvb’s een veel actievere rol spelen bij de aanvraag en afhandeling van de E-ID.

In het kader van de informatiesessie zullen de vijf bvb’s op dinsdag 23 oktober 2018, eerder gesloten zijn voor het publiek. Zo zal bvb’s Saramacca-Groningen om 9.30u haar deuren sluiten, terwijl Para-La Vigilantia die dag om 10.00u haar loketten dicht doet. Paramaribo-Combe, Paramaribo-Santodorp en Wanica-Leiding zijn vanaf 11.00 u gesloten voor het publiek.

Het CBB dat valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), rekent op begrip vanuit de samenleving. Het streven is erop gericht om dit jaar nog de E-ID te introduceren.