CBB informeert bvb’s over nieuw ID-kaartsysteem


CBB informeert bvb’s over nieuw ID-kaartsysteem

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) start binnenkort met de introductie van het nieuwe ID-kaartsysteem. In dit kader is het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) begonnen met het informeren van alle bureaus voor burgerzaken (bvb’s) over het nieuw ID-kaartsysteem en de elektronische ID-kaart of E-ID.

Michael Kromodimedjo, hoofd ICT van het CBB, zegt dat het bvb-personeel een belangrijke rol te vervullen heeft binnen dit systeem. Het is dus wel heel belangrijk dat deze groep op de hoogte is van de E-ID en wat van hen wordt verwacht. “Het is eigenlijk meer de introductie van het nieuw systeem, de elektronische ID-kaarten, hoe het allemaal eruit ziet en welke procedures van toepassing zullen zijn bij dit proces, alsook de wijze van samenwerking met het CBB. We proberen zoveel mogelijk in algemene lijnen het nodige aan de bvb-medewerkers over te brengen”, legt de Biza-functionaris uit.

Bij de eerste sessie die in september heeft plaatsgevonden, zijn de bvb’s Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aangedaan. “Zij zullen de spits afbijten bij de start. Ook zijn alle bvb’s in Nickerie en Coronie geïnformeerd. Die van Groningen, Combé, Latour en Atjoni komen heel binnenkort aan de beurt”, aldus Kromodimedjo.