Biza opent 44ste Bureau voor Burgerzaken te Para - Rijsdijk


Biza opent 44ste Bureau voor Burgerzaken te Para - Rijsdijk

De minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo heeft op woensdag 16 november 2022 de opening gedaan van het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Para – Rijsdijk aan de Agootoe Mainstraat 3E - 3F. De directie, staf en personeel van Biza en het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), DNA-leden van het district Para, de vertegenwoordiger van de Districtscommissaris van Para en de overige aanwezigen werden toegesproken door onder anderen minister Bronto Somohardjo, Biza - directeur Mohamad Eskak en CBB – directeur Anastatia Kanapé - Pokie. “Vandaag zullen wij de vruchten van onze arbeid plukken en met de opening van dit Bureau voor Burgerzaken hebben wij een goede handeling verricht inzake het decentraliseren van de dienstverlening”, gaf de Biza-minister aan.

Directeur Mohamad Eskak gaf tijdens zijn toespraak aan wat de aanleiding is geweest voor de opening van BvB Para – Rijsdijk. “Vanuit de gedachtegang van eenheid in beleid en eenheid in bestuur, op basis van een integrale aanpak en een gedreven verantwoordelijkheid met het doel om de beste mogelijke prestaties neer te zetten landelijk voor de gemeenschap van Suriname, heeft dit ons vandaag gebracht naar Para. Samenwerken aan een duurzame ontwikkeling voor Suriname”. Vervolgens werd het personeel van het CBB door CBB-directeur Anastatie Kanapé – Pokie een bemoedigend woord toegesproken “Als personeel van het CBB richten wij ons op het gemak van de burger, we zijn er om de burger te dienen. Verder richten wij ons op verbetering en ontwikkeling binnen de bevolkingsadministratie. We zullen niet ophouden om te werken aan de verbetering van deze bijzondere organisatie”.

Er kunnen ongeveer 10.000 bewoners van het district Para terecht op BvB Para – Rijsdijk voor het doen van hun burgerzaken betreffende de Burgerlijke Stand en het Bevolkingsregister. Hierbij gaat het om bewoners die ingeschreven staan op een adres in het gebied, ten westen van de Indira Gandhiweg met de even nummers 676 t/m 9998 en alle zijwegen vanaf de Palissadeweg tot en met de Willem C. Denswilstraat. Ook burgers die wonen in het gebied ten oosten van de Indira Gandhiweg met de oneven nummers 1059 t/m 9999 en alle zijwegen vanaf de Arubaweg tot en met de Bagelenweg kunnen terecht op dit nieuwe BvB.