44 bedrijven maken gebruik van CBB e-loket


44 bedrijven maken gebruik van CBB e-loket

Sinds de introductie van het CBB e-loket maken nu al ruim 44 bedrijven gebruik van deze bijzondere dienst van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). “De samenwerking met de bedrijven verloopt soepel en vlot”, zegt Vishaal Oedit, leidinggevende op de afdeling ICT van het CBB. Enkele van deze bedrijven zijn onder andere Baitali NV, Yokohama Trading NV, Archer Business Group NV, Fernandes Concern Beheer, PTC, Buck Consultants NV en NV VSH.  

Verder laat Oedit optekenen dat de registratie, de behandeling en de verwerking tot het tekenen van de overeenkomst goed is gecoördineerd. De bedrijven of instanties gaan alleen naar het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) voor de ondertekening. “Bij het verlengen van de overeenkomst gebeurt alles online. Alleen het betalingsbewijs moet worden opgestuurd en het contract wordt dan opgemaakt en getekend. De bedrijven hoeven hiervoor niet meer naar Biza.”

Het CBB heeft op dinsdag 7 September 2021 het CBB e-loket geïntroduceerd. Het is een webapplicatie die bedrijven en instellingen de mogelijkheid biedt om via het internet data uit de Centrale Bevolkingsadministratie van het CBB te gebruiken voor hun diensten. CBB wil met de komst van het e-loket de dienstverlening naar de burger toe vergemakkelijken. Op deze manier hoeven de cliënten van de bedrijven of instanties niet meer in lange rijen te staan bij het CBB. Kort na de launch werd de module stratenbestand toegevoegd aan het e-loket.