Heringebruikname BvB Paramaribo-Latour aan de Tamanoeastraat


Heringebruikname BvB Paramaribo-Latour aan de Tamanoeastraat

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft op dinsdag 12 december 2023 een mijlpaal bereikt met de feestelijke ingebruikname van het nieuwe kantoorgebouw van het Bureau voor Burgerzaken Paramaribo-Latour, gelegen aan de Tamanoeastraat nummer 12. Het evenement, doordrenkt met nationale trots, omvatte plechtigheden en hoogwaardige aanwezigheid, waaronder het zingen van het volkslied en belangrijke figuren uit de Surinaamse overheid. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza), de directeur van Biza, Mohamad Eskak, de Onderdirecteur Administratieve Diensten, Juanito Eijk en de directeur van het CBB, Anastatia Kanapé-Pokie spraken de aanwezigen toe en gaven de personeelsleden van dit bureau een bemoedigend woord.

BvB Latour krijgt primeur

Minister Bronto Somohardjo heeft aangehaald dat hij tijdens zijn bezoekjes aan de verschillende BvB’s landelijk, sinds zijn aantreden als minister mocht zien in welke werkomgeving de personeelsleden van BvB Latour zich begaven. Heel erg ingenomen geeft de bewindsman aan dat dit bureau zeker niet de laatste zal zijn die een renovatie is ondergaan, maar er meerdere bureaus zullen volgen. Bij deze heropening, kwam als verrassing, het in leven roepen van de nieuwe module voor verhuizingen. Volgens de Biza-directeur, Mohamad Eskak, moet met deze toevoeging aan het Bevolkings Administratie Systeem Suriname (BASS) de diensten tussen het BvB en de burger zo veel als mogelijk versimpeld worden, waardoor de burger zijn of haar verhuizing met zo min mogelijke complicaties verricht. De ingebruikname van de "module: verhuizing" zal met zich meebrengen dat de Bureaus die van het BASS-systeem gebruik maken de mogelijkheid hebben om al hun aangiften van verhuizingen zelf in het centraal geautomatiseerde bestand te verwerken. Dit zal geschieden door tussenkomst van een approval officer.

Verbetering van de dienstverlening

In een inspirerende toespraak heeft de onderdirecteur, Juanito Eijk, de nadruk gelegd op het streven naar voortdurende verbetering van de dienstverlening. De onderdirecteur benadrukte het belang van het gebruik van het nieuwe bureau als een cruciale stap om burgers naar volledige tevredenheid te helpen. Verder geeft hij aan dat voor het eerst alles van planning tot implementatie uitgevoerd werd door het Ministerie zelf. “10% van de Surinaamse bevolking staat ingeschreven op BvB Paramaribo-Latour”, met dit schokkend feit begon de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anastatia Kanapé-Pokie, haar speech. Deze 10% werd de draagkracht achter de renovatie van het gebouw alsook de motivatie van het CBB om het personeel van BvB Paramaribo-Latour een klantgerichte training te verzorgen. Met de ingebruikname van dit gebouw, benadrukt de directeur dat de wensen van de samenleving en het welzijn van het personeel hand in hand gaan om zodoende een perfecte samenwerking in stand te houden.

De hoofdverantwoordelijke van BvB Latour, Natasia Faini-Donoe, geeft aan heel trots te zijn op de organisatie voor het bereiken van deze mijlpaal, alhoewel het meer dan een jaar heeft geduurd, maar het eindproduct is onmisbaar. Persoonlijk vindt Natasia de toevoeging van de trouwzaal geweldig, omdat dit altijd één van de meest gevraagde diensten is geweest en nu kan zij eindelijk met volle borst aangeven dat BvB Latour een trouwzaal bezit.