Contracten gebruik CBB e-loket ondertekend


Contracten gebruik CBB e-loket ondertekend

Vertegenwoordigers van zes bedrijven hebben op vrijdag 24 september 2021 hun handtekening geplaatst onder de contracten voor gebruik van de CBB e-loket webapplicatie. Deze officiële handeling vond plaats op het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) en werd uitgevoerd door de vertegenwoordigers van de bedrijven, BiZa-minister Bronto Somohardjo en directeur NasierEskak.

Melvin Creebsburg, vertegenwoordiger van de Surinaamse Volkscredietbank (VCB Bank), geeft aan dat het e-loket de dienstverlening vergemakkelijkt en profijt biedt aan klanten. Klanten hoeven nu niet meer naar het CBB voor een uittreksel. Hun gegevens kunnen met deze dienst elektronisch worden opgevraagd en geverifieerd. Creebsburg beveelt andere bedrijven aan om ook gebruik te maken van deze dienst en ziet deze ontwikkeling als een start met de mogelijkheid om de vragen en verbeterpunten die er nog bestaan weg te werken. Directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven, is ook van mening dat dit initiatief de samenleving ten goede komt. “Nu kunnen klanten binnen tien minuten worden geholpen”, merkt hij op, nadat hij zijn handtekening heeft geplaatst onderhet contract.

Minister Somohardjo is de bedrijven die de aanzet hebben gegeven, zeer erkentelijk voor het gestelde vertrouwen. Hij geeft de garantie dat er gewerkt zal worden aan verbeterpunten en de vragen die zijn gesteld voor aanpassingen en modificaties om het e-loket tot een goed product te maken. Naast de VCB Bank en de EBS hebben de Surichange Bank N.V., het Polytechnic College Suriname (PTC), Notariaat Ferdinand en Notariaat SanBad de contracten ondertekend.

Op 7 september 2021 werd het e-loket geïntroduceerd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende bedrijven. De opkomst van de bedrijven op deze introductiedag is een duidelijke weergave van de noodzaak voor deze nieuwe e-dienst van het CBB. Onder deze gasten waren directeuren en afgevaardigden van onder andere de bankinstellingen, verzekeringsmaatschappijen, notariaten en nutsbedrijven. Het CBB e-loket systeem is een webapplicatie die bedrijven en instellingen de mogelijkheid biedt om via het internet data uit de Centrale Bevolkingsadministratie te gebruiken voor hun diensten. Hun cliënten hoeven dan ook niet meer in lange rijen te staan bij het CBB. Bedrijven kunnen hierover beschikken door eerst online te registreren. Na goedkeuring sluiten zij een overeenkomst met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Na het voldoen van de licentie-en abonnementskosten -ze kunnen kiezen uit vier pakketten van verificaties – ontvangen zij inloggegevens voor toegang tot de applicatie.