Bureaus voor Burgerzaken krijgen POS-apparaat


Bureaus voor Burgerzaken krijgen POS-apparaat

De kassa’s van de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) worden aangesloten via het POS-systeem van de Finabank. De officiële ingebruikname heeft op 20 oktober 2021 plaatsgevonden bij BvB Paramaribo-Flora, dat gevestigd is in het gebouw van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jagernath Lachmonstraat. CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie voerde samen met Finabank Chief Commercial Officer, Almar Giesberts, de lancering uit en er werden twee succesvolle transacties gedemonstreerd. Met het inzetten van het POS betalingssysteem wordt de dienstverlening nog verder vergemakkelijkt en kunnen klanten die niet over contanten beschikken, hun betalingen laten uitvoeren met hun pinpas.

Directeur Kanapé-Pokie is van mening dat het CBB als een belangrijke overheidsinstelling ook mee moet gaan met de ontwikkelingen en dat deze mogelijkheid ook de klanten van het CBB moet worden aangeboden. “Wij gaan voor die transformatie, wij gaan voor die change, en het is altijd goed als wij mee kunnen gaan in de digitale wereld. De coördinatoren van de BvB’s hebben lang gewacht op dit moment en dat is uiteindelijk aangebroken”, merkte de CBB-directeur in haar toespraak op. Verder haalde zij aan dat met de Covid-19 situatie dit betaalsysteem op het juiste moment is ingezet, omdat het een veiligere manier is van betalen voor zowel de klanten als de CBB-medewerkers. Giesberts zegt dat het een historisch moment is en dat hiermee de dienstverlening nog sneller, veiliger en gemakkelijker is geworden.

De officiele ingebruikname van het POS-systeem werd voorafgegaan door twee instructiedagen voor de kassamedewerkers. Van de Finabank medewerkers kregen zij informatie over hoe de POS-apparaten werken. De apparaten zijn aangesloten op het BNETS-netwerk, waardoor alle kaarthouders van andere banken ook hun betalingen kunnen laten uitvoeren.

De ’BvB’s die nu over een POS-apparaat beschikken zijn Par’bo-Centrum, Par’bo-Combe, Par’bo-Kwatta, Par’bo-Latour, Par’bo-Santodorp, Wanica-Leiding, Wanica-Pad van Wanica, Wanica-Lelydorp, Wanica-Koewarasan, Wanica-Houttuin, Para-Onverwacht, Para-La vigilantia, Commewijne-Tamanredjo, Commewijne-Meerzorg, Sar’ca-Groningen, Nickerie-Nw.Nickerie, Marowijne-Albina, Marowijne-Moengo en Sipaliwini-Paramaribo.