BiZa introduceert het CBB e-loket voor bedrijven


BiZa introduceert het CBB e-loket voor bedrijven

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) introduceert vandaag op haar hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat het CBB e-loket. Minister Bronto Somohardjo geeft in aanwezigheid van vertegenwoordigers van bedrijven te kennen dat het e-loket een mijlpaal is en een goede stap in de goede richting. “Het voorwerk is al gedaan en nu ligt de bal bij de bedrijven dat zij ervoor kunnen zorgen dat er minder lange rijen zijn. Er zullen kinderziektes zijn, maar die zullen wij langzamerhand wegwerken”. De bewindsman vindt dat deze ontwikkeling de unieke kans is voor de bedrijven en hij verwacht dan ook dat zij massaal zullen aanmelden voor het e-loket. “Alhoewel vandaag de applicatie wordt geïntroduceerd bestaat de mogelijkheid dat de bedrijven zich reeds opgeven”.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie die via zoom de aanwezigen heeft toegesproken, zegt dat het e-loket slechts een aanzet is tot digitale dienstverlening van het CBB en dat er getracht wordt de samenleving een dienstverlening aan te bieden die beantwoord aan de hedendaagse ontwikkeling op het gebied van de bevolkingsadministratie. Het e-loket moet gezien worden in de transformatie gedachte “W’o Kenki a Tori”, die sedert het aantreden van de nieuwe leiding van BiZa en CBB is aangegeven, waarbij woorden zijn omgezet in daden. Kanapé-Pokie zegt dat het e-loket een product is die door goede communicatie, creativiteit en de wil om zaken verbeterd te zien, is voortgekomen.

De opkomst van de bedrijven op deze introductiedag is een duidelijke weergave van de noodzaak voor deze nieuwe e-dienst van het CBB. Onder deze gasten behoren directeuren en afgevaardigden van onder andere de bankinstellingen, verzekeringsmaatschappijen, notariaten en de nutsbedrijven. Het CBB e-loket systeem is een webapplicatie die bedrijven en instellingen de mogelijkheid biedt om via het internet data uit de Centrale Bevolkingsadministratie te gebruiken voor hun diensten. Hun cliënten hoeven dan ook niet meer in lange rijen te staan bij het CBB. Bedrijven kunnen hierover beschikken door eerst online te registreren. Na goedkeuring sluiten zij een overeenkomst met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Na het voldoen van de licentie-en abonnementskosten, waarbij ze kunnen kiezen uit vier pakketten van verificaties, ontvangen zij inloggegevens voor toegang tot de applicatie.